Hogyan készüljünk fel a vizsgálatokra?

December 30, 2022

A vizsgálattal járó fájdalom, kényelmetlenség, izgalom leküzdése

Ismerjük meg, mi vár ránk
Az orvosok azért kérik a laboratóriumi vizsgálatokat, hogy minél pontosabban és széleskörűen feltárják azokat a tényezőket, amelyek a páciensek egészségét befolyásolják. A laboratóriumi vizsgálatokra akkor is nagy szükség van, ha egy kialakult betegség gyógyításának eredményességét kívánják nyomonkövetni. A manapság rendelkezésre álló vizsgáló módszerek a lehető legmegbízhatóbbak, az általuk kapott eredmények jól hasznosíthatók a gyógyításban. A megbízhatóság mellett az új eljárások egyre kevesebb mintát, így egyre kisebb beavatkozást igényelnek

Gyakran azért érzünk kényelmetlennek vagy fájdalmasnak egy beavatkozást, mert nem tudjuk, mi történik velünk, és a mintavétel milyen hosszú ideig fog tartani. Könnyebben el lehet viselni a kényelmetlenségeket, ha tudjuk, hogy a beavatkozással a lehető legrövidebb ideig a lehető legkisebb fájdalmat okozzák. Jó azonban, ha a vizsgálattal járó kellemetlenségeket reálisan ítéljük meg, mert az elégedetlenségnek legtöbbször az a forrása, hogy a tapasztalatok nem egyeznek az elvárásainkkal. (pl. ne bízzunk abban, hogy "nem fog fájni", készüljünk fel inkább egy kis fájdalom elviselésére.)

A kényelmetlenségek elviselésében megerősíthet az is, ha tisztában vagyunk a vizsgálat fontosságával. A körültekintő felkészülés, a teendők ismerete javítja közérzetünket a mintavétel során. Ha valami nem világos, ne restelljük megkérdezni a kezelő orvost, vagy a laboratóriumot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre
Today is the day to build the business of your dreams. Share your mission with the world — and blow your customers away.
FELIRATKOZOM