Tudástár

Információ a vérvételről

Ha többet szeretne megtudni a laboratóriumi diagnosztikáról általában, és szeretné jobban megérteni, hogy a laboratóriumi vizsgálatok milyen hatást gyakorolhatnak az Ön egészségére, olvassa el az alábbi cikkeket. A páciens erőforrások célja, hogy segítsék a vizsgálati eljárások közötti navigálást, biztosítsák az elvégzett tesztek közötti összefüggések és a vizsgálati eredmények jobb megértését.

MIT KELL TUDNOM?

Egy két információ amit a vérvételről, jó tudni.

A Lab Tests Online-t úgy tervezték, hogy segítsen Önnek, a betegnek vagy gondviselőjének abban, hogy megértse a laboratóriumi vizsgálatok mibenlétét.

Hogy kell készülnöm a vérvételre?

A legtöbb diagnosztikai rutinvizsgálathoz vérre és az ezzel járó vérvételre van szükség. Bármennyire gyakori eljárásról van is szó,az emberek általában pont ettől az apró beavatkozástól félnek a legjobban.A páciensek részéről általában két fő probléma adódik: a tűszúrás miatti fizikai és a vér látványából adódó érzelmi-pszichikai félelem.

További információ

Mit jelent a referencia tartomány?

Amikor orvosa laboratóriumi vizsgálatot rendel az Ön számára, néhány vizsgálat esetében a feltett kérdés egyszerű igennel vagy nemmel (pozitív vagy negatív) megválaszolható.

További információ

Mire kell figyelnem a vérvétel előtt?

A legtöbb diagnosztikai rutinvizsgálathoz vérre és az ezzel járó vérvételre van szükség. Bármennyire gyakori eljárásról van is szó, az emberek általában pont ettől az apró beavatkozástól félnek a legjobban.

További információ

Mi történik a mintával?

A legtöbb betegnek a laborvizsgálat csupán a vérvételt, a torokminta vételét, esetleg a vizeletminta leadását jelenti. Valójában azonban maga a „vizsgálat” ekkor még meg sem kezdődik.

További információ

Hogyan segítsünk a gyermekeknek az
orvosi vizsgálatokon

Bár a gyermekeknek jóval kevesebb orvosi rutinvizsgálaton kell átesniük, ezek során szükség van a felnőttek segítségére. Egy felnőtt számos módon segíthet a gyermeknek a vizsgálattal járó fájdalom, kellemetlenség, izgalom.

További információ

Hogyan segítsünk az időseknek az
orvosi vizsgálatokon

Ami a legtöbb ember számára egyszerű orvosi rutinvizsgálatnak tűnik, az az időseknek, akiknek egészsége jóval labilisabb, sokkal nagyobb kihívást jelenthet.

További információ