Felhasználási feltételek, felelősségvállalási nyilatkozat, személyiségi jogok védelme

December 30, 2022

Felhasználási feltételek

Köszönjük, hogy igénybe veszi a Lab Tests OnlineHU magyar nyelvű adatbázist, amely a laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatos különféle tesztekről és kapcsolódó kérdésekről ad általános tájékoztatást.
Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti ingyenes tájékoztató csak általános információ, amely nem tekinthető az Ön, vagy bárki számára adott egyéni orvosi tanácsnak. E célra nem alkalmas, és nem is használható, így az információkból az Ön, vagy más egészségi állapotára vonatkozóan konkrét egyedi megállapítások nem tehetők.

A honlapunkon közzétett tájékoztatással szándékunk az, hogy segítséget nyújtsunk a honlapunkat meglátogató részére az egyes laboratóriumi vizsgálatok céljának, és a vizsgálati eredmények általános jelentésének megértésében.

Emellett hangsúlyozottan felhívjuk figyelmét arra, hogy bár a laboratóriumi vizsgálatok célja a betegek kórállapotának felmérése, a diagnosztikai laboratóriumok által így rendelkezésre bocsátott adatok ( vizsgálati eredmények ) – függetlenül azok szakmai megbízhatóságától és pontosságától – csupán egy részét képezik az egyén egészségügyi állapotára vonatkozó összetett biológiai képnek.

Rendkívül fontos, hogy a vizsgálati eredmények átadásán túlmenően megfelelő részletességgel tájékoztassa orvosát minden egyéb Önre, és egészségi állapotára vonatkozó adatról és körülményről, hogy orvosának rendelkezésére álljon az Ön kórállapotának megállapításához szükséges minden adat, például az életkora, kórtörténete, tünetei, az alkalmazott laboratóriumi és egyéb eljárások (radiológia, endoszkópia stb.). A honlapunkon közzétett tájékoztatás révén nyújtott segítség nem helyettesíti az orvosával való fenti adategyeztetést, sem pedig az Ön egészségi állapotára vonatkozó orvosi tanácsadást.

Honlapunk nem tartalmaz hírdetéseket, ilyen tartalmú üzeneteket nem közlünk és nem továbbítunk.

*BRPAGE*

Felelősségvállalási nyilatkozat

Az MLDT és partnerei – különös tekintettel a fentiekre – nem felelősek semminemű olyan vagyoni vagy nem vagyoni kárért, amely a honlapon szereplő információk felhasználásából származik, tekintettel arra, hogy az MLDT és partnerei ezeket az információkat kizárólag tájékoztatás céljából biztosítják.

A honlapunkon található írások az Amerikai Egyesült Államokban megjelenő Lab Tests Online (www.labtestsonline.org <http://www.labtestsonline.org/>) cikkei alapján, azok hazai viszonyokra való átültetése révén keletkeztek. A fordítók és lektorok listája a Magunkról/LTO Hungary Projekt munkacsoport fejezetben található. Az adott leírások hazai szerkesztőit a Szerkesztő bizottság tartja nyilván.

Felhívjuk a felhasználók figyelmét arra, hogy az MLDT és partnerei nem szavatolják a tájékoztató közzététele révén biztosított információk teljeskörűségét, hiánytalanságát, minden tekintetben maradéktalan megbízhatóságát.

Az MLDT és partnerei ezért nem vállalnak felelősséget a tájékoztatóban szereplő információk – bármilyen célból való – felhasználásából eredő bárminemű káros, kedvezőtlen, hátrányos következményért, kárért, ideértve többek között azt az esetet is, amennyiben a károsodást, egyéb hátrányos következményt a közzétett információk bármiféle félreértése vagy nem megfelelő értelmezése okozza.

A honlapunk és az azon elhelyezett tájékoztató megtekintése semmiképpen nem értelmezhető úgy, hogy az MLDT és a honlapot felkereső személy között bármilyen jogcímen szerződés jönne létre.

*BRPAGE*

Személyiségi jogok védelme

Honlapunk lehetőséget nyújt olvasói vélemények, kérdések küldésére a Szerkesztő bizottsághoz. Kijelentjük, hogy a Szerkesztő bizottsághoz érkező leveleket bizalmasan kezeljük, abba csak a Lab Tests Online Szerkesztő bizottságának tagjai vagy az általuk felkért szakértők titoktartási kötelezettség mellett tekinthetnek bele. A levelezők adatait, E-mail címét a Szerkesztő bizottság harmadik fél részére nem adja ki. A beérkezett levelek tartalmát és a kérdésekre adott válaszokat a válaszadást követően név, e-mail cím és egyéb személyi azoosításra alkalmas adatok nélkül külön könyvtárban tároljuk, majd töröljük a levelezésünkből. Olvasónknak, a Szerkesztő bizottsággal bármilyen módon kapcsolatba lépőknek semmilyen személyi adatait nem gyűjtjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre
Today is the day to build the business of your dreams. Share your mission with the world — and blow your customers away.
FELIRATKOZOM